DIN familiedag 2019 Verslag Janine

Verslag DIN Familiedag 2019

Zondag 1 september jl. werd de DIN Fondsdag georganiseerd bij Manege ‘Duiksehoef’ in Loon op Zand. Voor ons was het de eerste keer dat wij met onze 2e Dalmaat hebben deelgenomen. Lara, inmiddels 18 maanden en is na 11 maanden vanuit het DIN Fonds bij ons komen wonen.

Onder het genot van een kopje koffie/thee en een appelflap deed Jan (voorzitter) het openingswoord en werden de DIN-fonds honden naar voren geroepen, zij ontvingen een botje. Het was een stralende dag met 28 aanwezige blije spikkels.

Nadat er groepjes gevormd waren ging de boswandeling van start. Van 10 t/m 12.30 uur hebben we een boswandeling gehad in het losloop gebied in het Nationaal park naast de Efteling. Onderweg hebben wij opdrachten meegekregen om voorwerpen met een ‘K’ te zoeken in het bos, er was een rebus welke onderweg opgelost diende te worden. Tevens bestaat het DIN-fonds bijna 40 jaar en daarvoor hebben wij alvast een cadeautje gemaakt. De benodigdheden die daarvoor in de tas zaten waren een touw, 2x paperclips en 2x een postbode elastiek. Er zijn verscheidene veldboeketten gemaakt en een plateau van boomschors, onze groep had een raamhanger gemaakt van een tak. Er stonden ook nog een tiental vragen die beantwoord moesten worden zoals: Wie is de schrijver van 101 Dalmatiërs? En tot welk ras behoort de Dalmatische hond? Kortom: leerzaam en een leuke onderbreking onderweg. Op de kraam waren veel dalmatiër spullen te koop waaronder de nieuwe DIN-fondskalender 2020, wat zitten er weer prachtige foto’s in. Natuurlijk mocht de loterij ook niet ontbreken met knotsgekke prijzen.

Na de lunch begon het spelelement in de paardenbak buiten. Aan alles was gedacht, van ‘Dalmatiër-prikje’ t/m frikandel zoeken in het zwembad. Met als afsluiter de ‘worstenrace’. Helaas is deze niet gewonnen door een Dalmatiër.

Kortom een geslaagde dag en complimenten voor de organisatie!

Tot de volgende keer.

Groeten,   Familie Buschman uit Dronten